NASIL BAĞIŞ YAPABİLİRİM?

1 Yöntem Açıklaması
2 Yöntem Açıklaması
3 Yöntem Açıklaması

Eğer bir sorunla karşılaşırsanız lütfen bizimle hemen iletişim kurunuz. Teşekkürler.

İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ

Telefon 1: 0 000 000 00 00
Telefon 2: 0 000 000 00 00
Telefon 3: 0 000 000 00 00

Sportsboatların hızına rüzgar yetişemedi

Türkiye Yelken Federasyonu 2019 yılı faaliyet programında yer alan Sportsboat Trofesi 1. Ayak Yarışları ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu kapsamında Üniversitelerarası Sportsboat Trofesi 1.Ayak Yarışları geçtiğimiz hafta sonu Kalamış Yelken Kulübü ev sahipliğinde başladı.

#izleyendeğilyarışanol sloganı ile yelken severleri parkura davet eden Sportsboat Komitesi, sezon öncesinde yoğun çabalar ile başvuran teknelerin ölçüm, tartım ve sertifikasyon işlemlerini başarıyla tamamladı. İşlemleri tamamlanan ve sertifikalarını alan tekneler sezonun ilk startı için 7 Nisan Pazar günü parkurda yerlerini aldı.

Veteran yelkenciler ile üniversite takımlarının aynı parkurda mücadele edeceği, Türkiye Şampiyonası da dahil toplam 9 ayaktan oluşan Trofe, teknelerin ölçüm ve tartımları ile parkur mücadelesinin ORC kurallarına göre değerlendiriliyor. ORC puanlama sistemi, 3 senedir sportsboat yarışlarında kullanılıyor. Bu sezon ilk defa PCS (performance curve scoring) puanlama sistemi ile gerçekleşecek yarışlarda takımların elde edeceği dereceler, her iki trofeye de puan verecek. Bu puanlama sistemi Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’nda da kullanılan en adil sistem olarak öne çıkıyor.

Sezonun ilk yarışında 36 tekne ve 155 sporcudan oluşan rekor bir katılım ile oluşan filo start hattında yerini aldı. Rüzgar yarışa izin vermeyince yarış abandone edildi. Abandone edilen 1.ayak yarışlarının ileriki bir tarihte tekrarlanıp tekrarlanmayacağının kararı Sportsboat Komitesi tarafından yapılacak duyuru ile ilan edilecek.

Yarış filosunda yer alan tekne ve sporcu sayısının ilerleyen yarışlarda artacağı ve rekabetin de üst seviyede yaşanacağı bir sezon olacağı, Trofe takviminde yer alan yarışların farklı kulüplerin ev sahipliklerinde, farklı lokasyonlarda gerçekleşecek olması nedeni ile her etabın kendine özgü bir hikayesi olacağı bilgisi de Sportsboat Komitesi tarafından belirtildi.

Fotoğraf: Kayıhan Hasırcı


YUKARI