NASIL BAĞIŞ YAPABİLİRİM?

1 Yöntem Açıklaması
2 Yöntem Açıklaması
3 Yöntem Açıklaması

Eğer bir sorunla karşılaşırsanız lütfen bizimle hemen iletişim kurunuz. Teşekkürler.

İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ

Telefon 1: 0 000 000 00 00
Telefon 2: 0 000 000 00 00
Telefon 3: 0 000 000 00 00

Başkan'dan Mesaj

Değerli Yelken Kulübü Başkanlarımız,

2021 Milli Takım Seçme yarışlarımızın Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi ve Urla Deniz Spor Kulübü İzmir/Urla/Torasan tesislerinde Optimist sınıfı için gerçekleştirmekte olduğumuz ilk haftasını yarın tamamlamış olacağız.

Hepimizin yarış ortamlarını ve birbirimizi özlemiş olduğumuz bir gerçek. Ancak Covid-19 salgınının tekrar yükselişe geçtiği bu günlerde sıklıkla vurgulamakta olduğumuz bazı hususları tekrar dikkatinize ve değerlendirmenize sunmak istiyorum;

Öncelikle;

Yarışların 2021 Yelken Milli Takımlarımızın seçilebilmesi amacı ile yapılmakta olduğunu ve sadece seçilme olasılığı bulunan sporcularımızla katılım sağlanması talebimizi önemle vurgulamamıza rağmen; sportif performans seviyesi henüz Milli Takım’a seçilme olasılığı taşımayan, başlangıç seviyesinde birçok sporcu ile yarışa gelen kulüplerimiz bulunduğunu görüyoruz. Federasyon olarak bir kota uygulamayı tercih etmeyip konuyu Kulüplerimiz, teknik kadrolarımız ve velilerimizin sağduyusuna ve sorumluluğuna bıraktığımız bu hususa bundan sonraki haftalar için daha titizlikle yaklaşılmasını önemle rica ediyoruz.

Diğer bir husus ise;

Yarışa gelen takımların antrenörlerine, “sporcularının başından ayrılmamalarını, malum salgın nedeni ile sporcuların sağlıklarına ve sosyal temaslarına azami dikkat etmeleri gerektiğini” muhtelif defalar yazılı ve sözlü olarak vurgulamamıza rağmen, yarışlarla ilgili uygun hava koşullarının oluşmadığı ve sporcuların karada beklemeleri gerektiği zamanlarda antrenörlerinin başlarında olmadığını üzülerek tespit ettik. Hatta daha da üzücü olanı; konaklama, yarış alanı ve transfer süreçlerinin bulaş riskini en aza indirecek şekilde organize edilmesi çabalarımızı yok sayacak şekilde yarış olmayan günlerde antrenörlerin sporcularını alıp ilçe merkezlerine gezmeye götürdüklerini haber aldık.

Değerli Kulüp Başkanlarımızdan bundan sonraki haftalarla ilgili olarak teknik kadroları ile toplantılar yapmalarını ve aşağıdaki hususları tekrar gündeme almalarını önemle rica ederiz.

·         Yarışa gelecek kafilelerin, Milli Takım’a seçilme olasılığı mevcut seviyede, iyi performansa sahip sporculardan seçilmiş olmaları,

·         Yarış sırasında kafilenin sadece konakladıkları yurt ve oteller ve yarış alanında bulunmaları, gezi amaçlı kalabalık ortamlara girilmemesi,

·         Antrenörlerin;

·          Sporcularını bırakıp sosyal ortamlara girmemeleri,

·          Yarış alanında beklenilen durumlarda sporcularının yanından ayrılmamaları,

·          Konaklama yapılan yurt ve otellerde sporcularının odalarında kalmalarını, 

 gruplaşmamalarını sağlamaları,

·          Sporcularının ağız ve burunlarını kapatacak şekilde her an maske taktıklarını

 takip etmeleri,

·          Sporcularının sağlık durumunu korumak adına hava koşulları dikkate alınarak

 giysi ve oda koşullarını kontrol etmeleri,

·          Sabah ve akşam sporcularının ateş ölçümlerini yapmaları ve herhangi bir  

 semptom varlığında (Ateş, öksürük, boğaz ağrısı, ishal, koku alamama vb.)   

 derhal Federasyon yetkililerine haber vermeleri gerekliliği. 

Federasyonumuzca alınan ve önerilen tüm önlemlerin, ancak hepimizin aynı hassasiyette davranması ile sporcularımızı, antrenörlerimizi ve hakemlerimizi koruyabileceği gerçeğini hatırlatarak, konunun azami hassasiyetle irdelenmesini önemle rica ederim.

Yelken Ailesinin her bir ferdine sağlık diliyorum.

Saygı ve sevgilerimle.

D.Özlem Akdurak


YUKARI