NASIL BAĞIŞ YAPABİLİRİM?

1 Yöntem Açıklaması
2 Yöntem Açıklaması
3 Yöntem Açıklaması

Eğer bir sorunla karşılaşırsanız lütfen bizimle hemen iletişim kurunuz. Teşekkürler.

İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ

Telefon 1: 0 000 000 00 00
Telefon 2: 0 000 000 00 00
Telefon 3: 0 000 000 00 00

Türkiye Yelken Eğitim Programı (TUYEP) İşleyişi ve “TYF Eğitim” Dijital Ortamı Hakkında Duyuru

Değerli Yelken Ailesi,

Amatör yelken kulüpleri eli ile sporcu ve denizci bir nesil yaratmak Türkiye Yelken Federasyonu olarak öncelikli hedefimizdir. Bu kapsamda yelken sporunu özendirmek, tercih edilebilir kılmak ve spor eğitimi veren kulüp ve kurumların öğrenme/öğretme süreçlerinin kaliteli ve standart hale getirilmesine öncelik tanınmıştır.

Bu amaca yönelik olarak hayata geçirilmiş olan Türkiye Ulusal Yelken Eğitim Programı (TUYEP)’nın mevcut işleyişinin geliştirilmesi için Federasyonumuz bünyesinde “TYF Eğitim” adı altında bir eğitim dijital ortamı oluşturulmuştur.

Her sınıfta ve her kademede yelken sporunu öğrenmek isteyenleri amatör yelken kulüpleri ve yelken eğitim merkezleri ile buluşturan “TYF Eğitim” dijital ortamı uluslararası normlarla uyumlu, standart ve geniş içerikli eğitim müfredatı ile ülkemizin her köşesinde aynı kalitede yelken eğitimi verilmesine olanak sağladığı gibi, donanımlı yelken öğreticisi yetiştirilmesini destekleyen bir sistem olarak planlanmıştır.

Söz konusu “TYF Eğitim” dijital ortamına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz;

https://egitim.tyf.org.tr/

https://www.tyf.org.tr/

Türkiye Ulusal Yelken Eğitim Programı’nın “TYF Eğitim” dijital ortamına taşınması ile aşağıdaki kazanımlar amaç edinilmiştir;  

-          Türkiye genelinde yelken sporunun sevdirilmesi ve teşvik edilmesi,

-          Türkiye genelinde yelken sporunun yetkin insanların aracılığı ile öğretilmesi ve aksi uygulamaların kontrol edilmesi,

-          Eğitim sertifikasyonunun Türkiye genelinde markalaştırılması ve meslek olarak eğitmenliğin özendirilmesi,

-          Yelken sporuna yeni başlayanlar için sağlıklı bir alt yapı oluşturulması ve doğru başlangıç yapmalarının sağlanması,

-          Sporcuların okul dışı faaliyetleri hakkında okullarına sunmak üzere talep ettikleri belgelere sistem üzerinden kolaylıkla ulaşılabilir olması ve sertifikasyonun adımları sayesinde resmiyet kazandırılması.

Söz konusu kazanımlara ulaşmak üzere;

-          Federasyonumuzun internet sitesinin Eğitim başlıklı sayfası yenilenmiş ve sporumuzu bilmeyenler için kolay anlaşılır hale getirilmiştir.

-          Kullanıcıların her yerden eğitim veren kulüp ve kurumlara ulaşımını sağlamak üzere “TYF Eğitim” isimli ücretsiz mobil uygulama hayata geçirilmiştir.

-          Eğitim müfredatı standart hale getirilmiş ve her sınıfta eğitimin bütünselliği hedeflenmiştir.

-          2020 yılı içinde hayata geçirilen “YBS-Yelken Bilgi Sitemi” TYF Eğitim platformu ile entegre edilerek her türlü faaliyet ve muhasebesi dijital ortama taşınmıştır.

-          Fiziki kitapçık olarak basılan “Logbook” ve benzeri belgeler yerine dijital sertifikasyona geçilmiştir. 

-          Eğitim alan bir kişinin sisteme ilk adımından itibaren tüm kariyer planlamasının izlenebildiği bir sistem alt yapısı oluşturulmuştur.

-          Kulüplerimizin, herhangi bir onay ve benzeri yazılı işlemlere gerek duyulmaksızın Federasyonumuz ile bütünleşmiş bir şekilde çalışabilmelerini sağlamak üzere kendi kullanımları için son derece pratik bir sistem hayata geçirilmiştir.

-          Bütün eğitmenlerin eğitimlerini verirken kullanacakları her türlü müfredat, içerik, görsel ve yazılı materyale kendi şifreleri ile giriş yaparak ulaşabilecekleri bir sistem olarak tasarlanmıştır. Eğitmenlerin ayrıca bir hazırlık yapmadan eğitimlerini verebilmeleri hedeflenmiştir.

      Bu doğrultuda eğitimlerinde yelken sertifika programına dahil olmak isteyen tüm kulüplerin ve TUYEP Merkezlerinin aşağıdaki koşulları gerçekleştirmeleri gerekmektedir;

1.       Her kulüp/kurum eğitim vermeyi hedeflediği dalda en az bir sertifikası ve vizesi mevcut olan eğitmen ile çalışmak zorundadır.

2.       TUYEP eğitmenleri eş zamanlı olarak azami bir kulüp/kurumda çalışabilirler.

3.       İlk adım olarak eğitmenlerin YBS üzerinden sisteme girip kendilerini bir kulübe/kuruma tanımlamaları gerekmektedir.

4.       Kulüp/kurumların bütün eğitim programlarını şifreleri ile girip sisteme tanımlamaları gerekmektedir.

5.       Kulüp/kurum yetkilileri eğitim programları girişleri sırasında ilgili eğitmeni sistemden seçmek sureti ile eğitimlerini girebileceklerdir.

6.       Eğitmeni tanımlayan kulüp/kurumların sisteme eğitim programı girmeleri mümkün olmayacaktır.

7.       Eğitim programları sisteme kayıtlı olmayan kulüp/kurumları TYF’nin internet sitesindeki TYF Eğitim merkezleri listesinde görüntülenmeyeceklerdir.

8.       Bu kapsamda eğitim verecek bütün kulüp/kurumların kayıtlarını TYF Eğitim veya YBS üzerinden yapmaları gerekmektedir.

9.       Kurs biriminde eğitimlerini başarı ile sonuçlandırılan kursiyerlerin resmi sertifikaları, QR kodları ile sistemden temin edilecektir.

10.   Kursiyerler alımış oldukları sertifika ile herhangi bir akredite eğitim merkezinde bir sonraki kursu almaya hak kazanacaklardır.

11.   TUYEP Merkezi olmamış ancak bu program kapsamına alınmak isteyen tüm kulüp/kurumların en geç ağustos ayı sonuna kadar denetimleri gerçekleştirilecektir. Bu kulüp/kurumların sisteme dahil olmaları için beklemeleri gerekmemektedir. Asgari şart olan sertifikalı ve vizeli eğitmenlerinin olması bu aşamada yeterlidir.

12.   Sistem dahilinde faaliyette olan bütün kulüp/kurumlara her ayın sonunda borç/alacak bilgisi gönderilecek olup geçmiş uygulamalarda olduğu gibi bir Logbook veya sertifika siparişi vermelerine gerek olmayacaktır.

13.   “TYF Eğitim” dijital ortamının kullanımına yönelik eğitim webinarları 15 – 19 Haziran 2021 tarihleri arasında her gün, saat 16:00 ‘da ve sonraki haftalarda Salı ve Çarşamba günleri saat 16:00 ‘da gerçekleştirilecek olup, webinar linki günlük olarak facebook üzerinden duyurulacaktır.

14.   “TYF Eğitim” dijital ortamının kullanımına yönelik her türlü soru ve konuda  [email protected] adresine e-posta gönderilmesi halinde Federasyonumuz tarafından gerekli destek sağlanacaktır.

15.   Federasyonumuzca hazırlanan ve alınması gereken “Veli Taahhütnamesi” ekte olup, işbu taahhütname içeriği ile çelişmeyen veya ilaveleri içeren metni hazırlama ve imzalatma konusunda her türlü yetki ve sorumluluk Kulüp/Kurumlara aittir. 

Ayrıca;

Federasyonumuzca temmuz ayında başlatılacak reklam kampanyası ile yazılı basın ve sosyal medyada yelken sporunun güzelliği ve katkıları geniş kitlelere duyurulması amaçlanmaktadır. Söz konusu reklam faaliyetleri ile sisteme entegre olmuş kulüp ve spor merkezlerinin de tanıtımına aracılık edilecek, her yaştan daha çok kişinin yelken öğrenmek üzere resmi yelken eğitim sisteminin bir parçası olan kulüp ve merkezlere yönelmeleri teşvik edilecektir.

Kulüp/kurumların kullanımın teşvik edilmesi amacı ile ücret bedelleri iyileştirilmiş olup 2021 yılı için uygulanacak bedeller ekteki tabloda belirtilmiştir.

Değerli Yelken Ailesi,

“TYF Eğitim” dijital eğitim ortamının yelken ailesinin her kulüp/kurum ve ferdi tarafından kullanılması ve teşvik edilmesi sporumuzun gelişimi ve ülkemizin her bölgesine yayılması açısından son derece önemlidir. Her yeni sistem gibi “TYF Eğitim” dijital eğitim ortamının da geliştirilmesi gereken yönleri olacaktır. Bu nedenle kullanımınız, geri bildiriminiz ve iyileştirme önerileriniz bizler için son derece önem taşımaktadır.

Başta yelken kulüplerimiz olmak üzere yelken eğitimi verilen tüm kurumların iş birliğini önemle rica ederiz.

“TYF Eğitim” dijital ortamını kullanan Kulüplerimiz, önümüzdeki dönemlerde Federasyonumuz tarafından sağlanacak desteklerden ilave olarak yararlandırılacaklardır.  

Gerek önceki yıllarda Türkiye Ulusal Eğitim Programı’nın hayata geçirilmesinde, gerekse bu sistemin mevzuat hazırlığını tamamlayıp dijital ortama taşınmasında yoğun zaman harcayan tüm yelken emekçilerine camiamız adına teşekkür ederiz.

“TYF Eğitim” dijital eğitim ortamının sporumuza hayırlı olmasını diler, bilgilerinize sunarız.

Ek 1: Ücret Bedelleri

Ek 2: Veli Taahhütnamesi

Ek 3: “TYF EĞİTİM“ Dijital Ortamının Kullanım Kılavuzu

TÜRKİYE YELKEN FEDERASYONU


YUKARI