NASIL BAĞIŞ YAPABİLİRİM?

1 Yöntem Açıklaması
2 Yöntem Açıklaması
3 Yöntem Açıklaması

Eğer bir sorunla karşılaşırsanız lütfen bizimle hemen iletişim kurunuz. Teşekkürler.

İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ

Telefon 1: 0 000 000 00 00
Telefon 2: 0 000 000 00 00
Telefon 3: 0 000 000 00 00

World Sailing Sürdürülebilirlik Eğitim Programı Yayında

20 Kasım 2020 Dünya Çocuk Hakları Günü kutlamasıyla beraber, Türkiye Yelken Federasyonu ve World Sailing’in ortak çalışması ile Sürdürülebilirlik Eğitim Programını tüm yelkencilerimiz ile paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 

Sürdürülebilirlik Eğitim Programının içeriği World Sailing ve The Ocean Race tarafından geliştirilmiş, World Sailing Trust ve 11th Hour Racing ortaklığı ile hazırlanmıştır.

Sürdürülebilirlik Eğitim Programı kaynaklarının kullanımı ücretsiz olup 6 farklı konu başlığı altında hazırlanmıştır. Her konunun içerisinde kitapçık, eğitmen kılavuzu ve 6-8, 8-10, 10-12 yaş gruplarına uygun çalışma kağıtları bulunmaktadır.

Konu Başlıkları aşağıdaki gibidir:

1.     World Sailing ile Yarış, Farklı Tekneleri ve Yarışları Tanı

2.     Kaynaklar ve İklim Değişikliği

3.     Vahşi Yaşam ile Seyir & Biyoçeşitlilik

4.     Atık Azaltma

5.     Yakıt & Yağ

6.     Tekne Temizliği ve Bakım

Bu kaynaklar gelecek kuşak yelkencilerin sporumuzu etkileyen çevre sorunlarını daha kapsamlı öğrenmesini ve yaptığımız spor ile çevreye nasıl katkı yapabileceğimizi temin etmek adına yapılmıştır. Temamız yelkenin temel terminolojisi ile çevre sorunlarını kaynaştırmak ve aynı zamanda dünyada heyecan yaratan yelken yarışlarını ve tekne çeşitlerini tanıtarak gelecek kuşak yelkencilere ilham vermektir.

World Sailing Sürdürülebilirlik sorumlusu Dan Reading’in aşağıdaki mesajı iletmiştir:

”Birçok yelkencinin COVİD-19 Pandemisinden dolayı denizlerden uzak kaldığı bu dönemde, gelecek kuşaklar bu kaynaklar ile bu konular hakkında çok daha derin bir anlayış oluşturmalarına imkan sağlayacaktır. Eğitimlerine uzaktan devam eden yelkencilerimiz eğlenceli ve interaktif eğitimlerden faydalanabilirler. Bu kaynakları olabildiğince fazla kişiye ulaştırabildiğimizden dolayı çok heyecanlıyım ve 11th Hour Racing’e desteklerinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum.” 

World Sailing, The Ocean Race ve 11th Hour Racing’e teşekkür ederiz. 

6 - 12 yaş aralığındaki yelkencilerimizin keyifle katılacağını düşündüğümüz programın uygulanması vesilesi ile gençlerimizin çevresel konularda bilgilendirilmesinin denizlerin gerçek sahibi olan tüm yelkencilerin sorumluluğu olduğunu düşünmekteyiz.

https://www.tyf.org.tr/sayfalar/surdurulebilirlik-egitim-programi/

Bilgilerinize sunarız.

TÜRKİYE YELKEN FEDERASYONU


YUKARI