NASIL BAĞIŞ YAPABİLİRİM?

1 Yöntem Açıklaması
2 Yöntem Açıklaması
3 Yöntem Açıklaması

Eğer bir sorunla karşılaşırsanız lütfen bizimle hemen iletişim kurunuz. Teşekkürler.

İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ

Telefon 1: 0 000 000 00 00
Telefon 2: 0 000 000 00 00
Telefon 3: 0 000 000 00 00

Başkan'dan Mektup (Covid-19 Duyurusu)

Değerli Yelken Ailesi,

İçinde bulunduğumuz salgın sürecinde en büyük tesellimiz Yelken Ailemizin sağlık haberleri. Bu değerli ailenin hiçbir üyesinin Covid-19 salgınına maruz kalmadan söz konusu sürecin atlatılması en büyük dileğimiz.

Türkiye Yelken Federasyonu olarak Covid-19 salgını sürecinde dünyadaki ve ülkemizdeki tüm gelişmeleri yakından takip etmekte, Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile düzenli olarak temasımızı sürdürmekteyiz. Dünyamız bilinmezlerle dolu küresel bir salgınla mücadele ederken Federasyon olarak aldığımız ve alacağımız her kararda önceliğimizin sporcu sağlığı olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Bildiğiniz üzere; 14.03.2020 tarihinde yapmış olduğumuz duyuru ile Gençlik ve Spor Bakanlığımızın aldığı tedbirler doğrultusunda gerek Federasyonumuzun gerekse kulüplerimizin faaliyetlerini ikinci bir karara kadar ertelediğimizi duyurmuştuk.

Önemle belirtmek isteriz ki, faaliyetlerimizin ne zaman başlayacağına ilişkin henüz resmi bir karar bulunmamaktadır. Bu aşamada Gençlik ve Spor Bakanlığımızın talimatı doğrultusunda yayınladığımız; kulüplerimizin faaliyetlerinin durdurulması hususundaki duyurumuzun uygulanmasına azami özen göstermenizi, Federasyon olarak bizleri arzu etmediğimiz kararları uygulamaya yöneltmemenizi önemle rica ediyoruz. Çok sevdiğimiz yelken sporumuzun ve yelken ailesinin küresel salgın sürecinden hasar görmemesi ancak kurallara sonuna kadar uymamız, yelken ailesi olarak birbirimize kenetlenerek destek olmamızla gerçekleşebilir.

Diğer yandan, Bakanlığımızca yapılacak resmî açıklamalar doğrultusunda normalleşme sürecinin işleyişi sizlerle ivedilikle paylaşılacaktır. Bu aşamada Federasyon olarak, normalleşme sürecinin başlaması durumunda faaliyetlerimizin hangi önlemler ve prensipler çerçevesinde gerçekleşebileceğini belirlemek üzere yoğun bir hazırlık çalışması yürütmekteyiz. Önemli konularda olduğu gibi bu konunun da çalışmalarını askıya çıkarak kararları son haline getirmeden önce görüşlerinizi almak istiyoruz.

Bilim Kurulu ve ilgili Bakanlıklarımızdan gelecek olumlu görüşlerin ardından atacağımız her adım, Federasyonumuz yetkili organlarının yanı sıra bünyemizde oluşturulan “TYF Covid-19 Danışma Kurulu” ile de istişare edilecektir. Bu vesile ile değerli Kurul Üyelerine aramıza hoş geldiniz diyor, zaman ayırmaları nedeni ile kendilerine çok teşekkür ediyoruz.

Yelken Kulüplerimizin Çok Değerli Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri;

Bu önemli süreçte Kulüplerimizin siz değerli yönetimlerinin konuyu ele alış şekilleri ve disiplinleri azami önem taşıyacaktır. Açıklanan önlemlerin Kulüp yönetimlerimizce benimsenmesi ve uygulanması çok önemli olup, bu konunun faaliyete geçmek isteyen istisnasız her Kulübümüzde ciddiyetle ele alınması gerekmektedir.

Önümüzdeki süreçte, yaşanacak gelişmeler haftalık olarak değerlendirilecek; yol haritamız, Bakanlığımız talimatları, TYF Yönetim Kurulu, Sağlık ve Covid-19 Danışma Kurullarının görüşleri doğrultusunda sıklıkla güncellenecektir. Bir başka anlatımla Federasyon olarak bu süreci statik değil dinamik bir şekilde yürütme amacındayız. Bu nedenle sizlerin Federasyonumuzdan gelecek açıklamaları gerek resmi internet sitemizden gerekse sosyal medya hesaplarımız üzerinden yakından takip etmeniz gerekmektedir.

Öncelikle sizlerden ekteki dokümanı titizlikle incelemenizi, talimat halini almadan önce Kulübünüz bakış açısı ile görüşlerinizi “[email protected]” mail adresine bildirmenizi rica ediyoruz. Bu aşamada önerileriniz azami değer taşımaktadır.

Dosya Eki: COVID-19 Salgını Sırasında Yelkencilik Programlarına İlişkin Rehber

Diğer önemli bir konu; Covid-19 sürecinin sağlıklı işleyebilmesi açısından yelken kulüplerimizin değerli Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile toplantılar düzenlemek, akıllardaki soruları ilk ağızdan yanıtlamak amacındayız. İcra Kurulu üyelerimizin yanı sıra Federasyon yetkililerinin de hazır bulunacağı toplantılar Federasyonumuzun Online Faaliyet Platformu üzerinden gerçekleşecektir. Sizlere uygun takvimi oluşturabilmemiz amacı ile Kulüplerimizin “[email protected]” mail adresine başvurmalarını rica ederiz. Bu toplantılar aynı zamanda sizler ile her konuda yapacağımız görüş alışverişine imkân tanıyacaktır.

Türkiye Yelken Federasyonu yönetimi olarak Yelken Ailesinin bu süreci sağlıklı geçirmesi, çok sevdiğimiz sporumuzun tüm değerlerini koruyarak en kısa sürede deniz ve rüzgâr ile kavuşması en büyük önceliğimiz.

Bu vesile ile değerli ailemizin her bir üyesine sağlık, huzur, bereket ve neşe içinde bir bayram diliyoruz.

En içten sevgi ve saygılarımızla,

 

Özlem Akdurak

Türkiye Yelken Federasyonu

Başkan


YUKARI