NASIL BAĞIŞ YAPABİLİRİM?

1 Yöntem Açıklaması
2 Yöntem Açıklaması
3 Yöntem Açıklaması

Eğer bir sorunla karşılaşırsanız lütfen bizimle hemen iletişim kurunuz. Teşekkürler.

İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ

Telefon 1: 0 000 000 00 00
Telefon 2: 0 000 000 00 00
Telefon 3: 0 000 000 00 00

Dünya Yelken Federasyonu (World Sailing) Yıllık Olağan Genel Kurulu Bermuda’da gerçekleştirildi

Yelkenciliğin geleceği hakkında önemli kararların alındığı Dünya Yelken Federasyonu (World Sailing) Yıllık Olağan Genel Kurulu 26 Ekim - 03 Kasım 2019 tarihleri arasında Bermuda’da gerçekleştirildi.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak toplantıya  “Events Committee” Üyesi ve Ülke Temsilcisi olarak katılırken, TYF Sportif Direktörü Fatih Özmen ve Avrupa Yelken Federasyonu (EUROSAF) Asbaşkanı ve “Development and Regions Committee” Üyesi Pınar Coşkuner Genç de toplantıda ülkemizi temsil ettiler.

Toplantıda yapılan oylamada 2024 Paris Olimpiyat Oyunları için hali hazırda olimpik rüzgâr sörfü ekipmanı olan RS:X’in, iFoil ile değiştirilmesi kararlaştırıldı. Böylelikle Mix Uçurtma Sörfü’nün eklenmesi, 470 sınıfının Mix olması ve Finn sınıfının kaldırılmasının ardından yapılan bu toplantıda alınan kararlar ile 2024 Paris Olimpiyat Oyunları için uygulanacak disiplinler ve ekipmanları son halini almış oldu. 

2024 Paris Olimpiyat Oyunlarında kesinleşen disiplinler ve ekipmanları:

Erkek Rüzgâr Sörfü- iFoil

Kadın Rüzgâr Sörfü- iFoil

Erkek Tek Kişilik Dingi- Laser

Kadın Tek Kişilik Dingi- Laser Radial

Kadın Skiff- 49er FX

Erkek Skiff- 49er

Mix Kite- Formula Kite

Mix İki Kişilik Dingi- 470

Mix İki Kişilik Çok Gövdeli- Nacra 17

Mixed İki Kişilik Keelboat Offshore- Daha Sonra Belirlenecek

Toplantıda; dünya yelkenciliğinin yönetilmesinde esas olan tüzüğün Dünya Federasyonu (World Sailing) Yönetim Kurulu’nun önerisi ile Tüzük Komitesi tarafından hazırlanan “Yapısal Reform Önerisi”  kapsamında değiştirilmesi Genel Kurul’da gerekli çoğunluğun sağlanamaması nedeni ile kabul edilmedi.

Dünya Federasyonu Yönetim Kurulu, ülkelerden gelecek önerileri değerlendirdikten sonra söz konusu reformun tekrar oylanması için en geç 2020 yılı Mayıs ayına kadar Olağanüstü Genel Kurul kararı alacağını duyurdu.


YUKARI