NASIL BAĞIŞ YAPABİLİRİM?

1 Yöntem Açıklaması
2 Yöntem Açıklaması
3 Yöntem Açıklaması

Eğer bir sorunla karşılaşırsanız lütfen bizimle hemen iletişim kurunuz. Teşekkürler.

İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ

Telefon 1: 0 000 000 00 00
Telefon 2: 0 000 000 00 00
Telefon 3: 0 000 000 00 00

DIGISAIL / ERASMUS- ORTAKLIK TR

 

DigISail'deki ortaklar konsorsiyumu, AB Program Ülkelerini temsil eden 5, AB Dışı Program Ülkesini (Türkiye) temsil eden 1 ve Ortak Ülkeyi (İngiltere) temsil eden 1 kuruluş olmak üzere 6 kuruluştan oluşmaktadır.

 

 

1. Polonya Yatçılık Derneği (PYA) – Polonya

2. World Sailing (WS) – Birleşik Krallık (Ortak Ülke)

3. İsveç Yelken Federasyonu (SSF)- İsveç

4. Türkiye Yelken Federasyonu (TSF)- Türkiye

5. AZS AWFiS Gdańsk Spor Kulübü (AZS)- Polonya

6. Avrupa Yenilik ve Bilgi Ağı (EUNIK) – Hollanda

 

DigISail projesinin uzun vadede sürdürülebilirliğini destekleyebilecek amacıyla, yelken alanında Ulusal Yelken Federasyonları ve World Sailing – Uluslararası Spor Federasyonları yer almaktadır.

Spor aktivitelerinin uygulanmasına ilişkin bir bakış açısı sağlamak için ise, büyük bir yelken grubuna sahip ve bünyesinde pek çok spor branşı olan bir kulüp, konsorsiyumun bir parçasıdır. Bu, hem yelken sporuna katılan aktif gençlere hem de yelken tanıtım etkinliklerinin organizasyonu için gerekli olan yelken altyapısına erişim sağlar.

Digisail proje konsorsiyumu, proje hedefleriyle son derece ilgilidir. Ortakların uluslararası ve ulusal ağlara dahil olması, projenin sonuçlarının ulaşılır olmasını, zamanda uygulanabilmesini ve Avrupa ve ötesindeki diğer spor organizasyonlarına aktarılabilmesini sağlamaktadır.

                     

Polonya Yatçılık Derneği (PYA), 96 yıl önce 1925'te kurulmuş bir Polonya spor derneğidir. Dernek, Polonya Olimpiyat Komitesi (PKOl), Avrupa Yelken Federasyonu (EUROSAF), Uluslararası Yelken Federasyonu- World Sailing (WS) Offshore Racing Congress (ORC) ve European Boating Association (EBA) üyesidir. Derneğin faaliyet alanı Polonya Cumhuriyeti topraklarıdır. Başlıca işlevi, hem spor (ulusal oyuncular) hem de organizasyon (aktivistler) bağlamında Polonya'yı uluslararası alanda temsil etmektir. Dernek, 36 bölgesel yelken derneği, 528 düzenli dernek (kulüpler dahil) ve daha fazlası dahil olmak üzere toplam 810 düzenli ve destekleyici üyeden oluşan bir dernekler birliği olarak faaliyet göstermektedir. Dernek bünyesinde birçok Komite ve Özel Gruplar bulunmaktadır.

                                              

World Sailing, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından resmi olarak tanınan, yelken sporu için dünya yönetim organıdır.

 

World Sailing sorumluluk alanları:

• sporun uluslararası tanıtımı;

• Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarında yelken yönetimi;

• tüm yelken yarışları için Yarış Yarış Kurallarını ve yönetmeliklerini geliştirmek;

• hakimlerin, hakemlerin ve diğer idarecilerin eğitimi;

• dünya çapında sporun gelişimi;

• sporla ilgili her konuda denizcileri temsil etmek.

                                       

İsveç Yelken Federasyonu, 1905 yılında kurulmuş kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur, Ulusal otorite İsveç Spor Federasyonu'na (RF) bağlı 70 özel İsveç spor federasyonundan ve İsveç Olimpiyat komitesine (IOK) bağlı 41 Olimpik özel federasyondan biridir. İsveç yelken federasyonunun 324 kulüp, 16 bölge ve 66 sınıf birliğinden gelen yaklaşık 98.000 bireysel üyesi vardır.

                                         

Türkiye Yelken Federasyonu, Uluslararası Yelken Federasyonu tarafından tanınan, Türkiye'de yelken sporunun ulusal yönetim organıdır. Türkiye Yelken Federasyonu, Türkiye'de yelken sporları için Ulusal Otoritedir ve ülke çapında ve aynı zamanda hem dünya çapında hem de Avrupa'daki uluslararası bağlantıları da kapsayan sporla ilgili tüm ilgili konulara sahiptir.

Türkiye Yelken Federasyonu, Milli Olimpiyat Komitesi ve Milli Paralimpik Komitesi üyesidir. Federasyonlar kapasiteleri dahilinde Türkiye'de Yelken sporunun yaygınlaşmasını sağlamakta, aynı zamanda sporu Avrupa ve Küresel ölçekte tanıtmaktadır. TSF, hem ulusal hem de uluslararası çok sayıda projeye katılmaktadır. E-sailing gibi yeni alanlarda işbirliği yapmak ve insanları geliştirmek ve diğer ülkelerdeki gençleri birbirine bağlamak önemli bir görev olarak kabul edildi.

                                   

Gdansk Beden Eğitimi ve Spor Üniversitesi Üniversite Sporları Derneği Spor Kulübü (KS AZS AWFiS), tüzel kişiliğe sahip tescilli bir dernektir. Kulübün faaliyet alanı, akademik ve öğretim topluluğu okul çocukları ve engelli insanlar, özellikle de Gdansk Beden Eğitimi ve Spor Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerdir. KS AZS AWSFiS'in dört ana faaliyet hedefi vardır:

• Spor eğitimi görevlerini profesyonel hazırlıkla birleştirerek Üniversitenin eğitim sürecine aktif katılım

• Üniversite öğrencileri ve çalışanları arasında spor şampiyonasına ulaşmak ve sporu teşvik etmek için faaliyetler geliştirmek

• Kulüp üyelerini Üniversite Sporları Derneği geleneklerine göre şekillendirmek ve eğitmek.

• Eyalet yetkilileri ve yerel yönetim tarafından verilen spor görevlerinin uygulanması

                  

Avrupa İnovasyon ve Bilgi Ağı (EUNIK), Hollanda merkezli, ancak uluslararası düzeyde çalışan bir Vakıftır. EUNIK, uluslararası alanda 15 yılı aşkın deneyime sahip yüksek öğretim ve Ar-Ge uzmanları tarafından oluşturulmuştur.

EUNIK'teki ekip, bu ortamlarda farklı hedeflere ve çalışma yollarına nasıl yaklaşılacağına dair bir bakış açısı sağlayan, devlet, iş, STK'lar ve Üniversitelerde geniş deneyime sahiptir. E-öğrenme, dijital değişim yönetimi ve spor alanlarındaki uzmanlığı ile kurum, hem ulusal hem de uluslararası ölçekte yer aldığı projelere değer katmaktadır.

EUNIK'in Hedefleri:

• Araştırma ve Geliştirme faaliyetlerinin tasarımı ve uygulanması,

• Eğitim, kültür ve spor alanında dijitalleşmeyi teşvik edecek faaliyet ve eylemlerin teşvik edilmesi ve uygulanması.

• Faaliyetlerinin dijitalleştirilmesi için desteğe ihtiyaç duyan, özellikle Avrupalı, kâr amacı güden ve gütmeyen kuruluşlar olmak üzere kurumlar arasındaki uluslararası ağ ve iş birliğini teşvik etmek.

• Ağ üyeleri, ortaklar ve paydaşlar için destek hizmetleri sağlamak.

• Organizasyonlara Eğitim Yönetimi ve İnovasyon teknik bilgisini getirmek.


YUKARI